Solgar Multivitamine

Solgar Multivitamine: Solgar omnium of Solgar Probiotica?

De beginperiode van dit toonaangevende merk, Solgar Vitamins, gaat lang terug. Solgar is sinds 1947 één van werelds meest verkochte voedingssupplementen in het betere segment.

Kwaliteit zonder consessies te doen

Solgar heeft in Amerika een eigen team van wetenschappers, experts en vakidioten op het gebied van voeding en gezondheid. Dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige formules. Door hen is er een garantie dat ieder multivitamine uitgebreid getest is op zuiverheid, werkzaamheid, stabiliteit en veiligheid.

Solgar Pure Gold Solgar staat voor kwaliteit en is herkenbaar aan zijn “gouden” uitstraling, etiket en deksel. Deze staan voor het imago van kwaliteit en zuiverheid.

Wil je meer informatie over het merk Solgar?

 

 

Producten 1-16 van 274

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Actie
  Vitamin C with Rose Hips 1000 mg
  Solgar Vitamine C with Rose Hips (Rozenbottel) 1000 mg 250
  Normale prijs € 51,30 Speciale prijs € 47,71
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 2. Actie
  Omega-3 Triple Strength
  Solgar Omega-3 (Visolie) Triple Strength 100
  Normale prijs € 81,90 Speciale prijs € 76,17
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 3. Actie
  BCAA Plus
  Solgar BCAA Plus 50
  Normale prijs € 27,20 Speciale prijs € 25,30
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 4. Actie
  Ashwagandha Root Extract
  Solgar Ashwagandha Root Extract 60
  Normale prijs € 28,35 Speciale prijs € 26,37
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 5. Actie
  033984005709
  Solgar L-Carnitine 500 mg 30
  Normale prijs € 43,60 Speciale prijs € 40,55
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 6. Actie
  Glucosamine Chondroitin MSM
  Solgar Glucosamine Chondroitine MSM 60
  Normale prijs € 81,65 Speciale prijs € 75,93
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 7. Actie
  Pantothenic Acid 550 mg
  Solgar Pantothenic Acid (Pantotheenzuur) 550 mg 50
  Normale prijs € 26,95 Speciale prijs € 25,06
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 8. Actie
  033984008007
  Solgar Chelated Zink 100
  Normale prijs € 14,50 Speciale prijs € 13,49
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 9. Actie
  033984000582
  Solgar Alpha Lipoic Acid (Liponzuur) 200 mg 50
  Normale prijs € 41,95 Speciale prijs € 39,01
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 10. Actie
  033984026414
  Solgar Ubiquinol 100 mg 50
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 74,35
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 11. Actie
  Advanced Antioxidant Formula
  Solgar Advanced Antioxidant Formula 120
  Normale prijs € 68,15 Speciale prijs € 63,38
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 12. Actie
  Vitamin D-3 400 IU
  Solgar Vitamine D-3 400 IU softgels 100
  Normale prijs € 9,60 Speciale prijs € 8,93
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 13. Actie
  033984009363
  Solgar Co-Enzym Q-10 60 mg 60
  Normale prijs € 89,40 Speciale prijs € 83,14
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 14. Actie
  Garlic Powder 500 mg
  Solgar Garlic (Knoflook) Powder 500 mg 90
  Normale prijs € 27,75 Speciale prijs € 25,81
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 15. Actie
  Turmeric Root Extract
  Solgar Turmeric (Kurkuma) Root Extract 60
  Normale prijs € 32,70 Speciale prijs € 30,41
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen
 16. Actie
  Chelated Solamins® Multimineral
  Solgar Chelated Solamins® Multimineralen 90
  Normale prijs € 24,90 Speciale prijs € 23,16
  Levertijd: 3 - 9 werkdagen

Producten 1-16 van 274

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kwaliteit van Solgar

Solgar heeft een eigen productie, en hier zijn ze trots op! Juist hierdoor kunnen ze waarmaken waar ze voor willen staan.

Kwaliteit is dan ook het belangrijkste ingrediënt voor de ruim 300 verschillende producten die Solgar produceert. Een eigen product is vrij uniek in de wereld van voedingssupplementen. Solgar is dan ook één van de weinige merken die een eigen product heeft.

En een eigen product wil niet zeggen alleen in potje doen en etiket plakken. Het houdt veel meer in dan dat… Solgar heeft controle over iedere stap in het productieproces. Dit gaan van de inkoop van de meest hoogwaardige, zuivere grondstoffen, het controleren van de kwaliteit tot het ontwikkelen van nieuwe supplementenformules.

En zo zal er uiteindelijk een eindresultaat komen van een fantastisch product dat dan wereldwijd verkocht en gebruikt zal kunnen worden.

Allergie vrij

In deze tijd van milieuvervuilingen, stress, een snelle maatschappij etc. is een product zonder allergenen van groot belang. Door de verandering in de maatschappij zijn er steeds meer gebruikers van voedingssupplementen met een allergie.

Solgar staat er dan ook op dat je van kwaliteitsproducten mag verwachten dat deze geen allergenen bevatten. Hierom streeft Solgar er dan ook naar om zo weinig mogelijk allergenen te gebruiken en deze natuurlijk daar waar mogelijk, zo veel mogelijk te weren.

Je kunt dan ook zeggen van Solgar dat bijna alle producten van hen vrij zijn van suiker, zuivel, zout, zetmeel, gist, tarwe, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen.

Om de kwaliteitsnorm te hanteren werkt Solgar onder andere met de internationaal geldende eisen van GMP (Good Manufactoring Practice), in het productieproces voldoet Solgar ruimschoots aan deze strenge norm. Dit betekent dus dat elk Solgar-product geproduceerd is volgens de strengste richtlijnen op het gebied van produceren en verpakken als het om voedingssupplementen gaat.

Zo wordt er onder andere gewerkt met kleine productieseries. Hierdoor is er een constante versheid van de producten. En iedere fase van het productieproces gaat natuurlijk gepaard met strenge kwaliteitscontroles. En dat dan weer verdubbeld, dus er is altijd een tweede controle, zodat geen stap verkeerd kan gaan.

Bovendien krijg je de zekerheid dat de voedingssupplementen van Solgar een optimale zuiverheid hebben doordat de supplementen en kruidenpreparaten in afzonderlijke, geïsoleerde ruimtes geproduceerd worden. Hierdoor is kruisbesmetting van grondstoffen uitgesloten en wordt iedere vorm van vervuiling buiten de deur gehouden. Ook met betrekking tot allergenen wordt er zo dus op extra veilig gewerkt.

Bij Solgar wordt er dus op iedere stap in het productieproces zorgvuldig gecontroleerd. Dit is dus zoals al eerder vermeld van grondstof tot eindproduct.

Grondstoffen worden onderzocht, onder andere op zuiverheid, potentie en versheid. Hierbij worden de nieuwste technologische middelen ingezet, bijvoorbeeld High Performance Liquid Chromatography (HPLC) en Gas Chromatography. Uitsluitend als uit de onderzoeken blijkt dat de grondstoffen voldoen aan de strenge normen die Solgar stelt, dan pas mag deze grondstof gebruikt worden in het verdere productieproces.

Maar na deze start met de grondstoffen wordt het hele productieproces ook nauwlettend in de gaten gehouden door een team van biochemici. Zij controleren of de supplementen volgens de standaard, strenge formules worden geproduceerd.

De meest bekende multivitamine van Solgar, de VM-75, mag Solgar pas verlaten als het meer den 100 verschillende controles heeft ondergaan.

Je kunt er dus echt vanuit gaan dat elk ingredient dat op het gouden etiket staat vermeld, ook daadwerkelijk in het eindproduct aanwezig is en dat iedere capsule of tablet een gelijkwaardige hoeveelheid en kwaliteit werkzame stoffen bevat.

Herkenbare donkere glazen pot

Omdat voedingsstoffen als ze daglicht hebben eveneens kunnen oxideren en ook kunnen ze een interactie hebben met de verpakking wat erom heen zit.

Hierom heeft Solgar al zijn voedingssupplementen verpakt in bruine, donkere glazen potten. Donker glas laat namelijk vrijwel geen licht of lucht door, hierdoor wordt de oxidatie tegen gegaan.

Daarnaast heeft glas als één van de weinige verpakkingsmaterialen geen interactie met de supplementen, zoals in tegenstelling bij plastic potten wel zo is. Bovendien is glas recyclebaar en belast daardoor het milieu minder.

Geschiedenis van Solgar

In New York is het allemaal begonnen. In 1947 in Manhattan.

Daar richten de apothekers Nat Colby en Mike Goldfarb, samen met holistisch arts Carl Zoll, de Solgar Vitamin & Herb company op.

Dit deden zij echt vanuit een passie voor de preventieve werking van natuurlijke supplementen.

In Manhatten in een apotheek ontstond dus het eerste Solgar product. Dit was de Naturvite, een multi-vitamine in poedervorm.

Na 3 jaar gingen beide apothekers hun eigen weg. Hierna ontmoette Colby de jonge biochemicus Allen Skolnick. Samengingen zij verder… en toen ontstond de basis voor het bedrijf Solgar. Met een geheel eigen filosofie en werkwijze, waarbij wetenschap, vernieuwing en kwaliteit en integriteit samen de fundering vormden.

Er was dus in die tijd slechts één werknemer in dienst en er was dus één product verkrijgbaar. Hier begon het dus mee. Vandaag de dag zijn er meer dan 300 Solgar producten beschikbaar, die in zo'n 60 verschillende landen hun weg naar de consument vinden.

Zoals in elk bedrijf zijn er in de loop der tijd veel veranderingen doorgevoerd. Maar één ding is vast, dat is de immer trouwheid aan de filosofie van de oprichters bij het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen.

Tijdlijn van Solgar-ontwikkeling

 • 1968 De eerste Solgar producten zonder suiker, zout en zetmeel. Het gebruik van synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen wordt vermeden.
 • 1975 VM75, het eerste multi-vitaminen/mineralen complex met aminozuur-gecheleerde mineralen.
 • 1989 VM2000, het eerste multi-vitaminen/mineralen complex met vrije vorm aminozuren
 • 1991 Earthsource. De multi met voedingsconcentraten.
 • 1993 Vegicaps™, de allereerste plantaardige capsule, geschikt voor vegetariërs.
 • 1995 De eerste website binnen de branche: www.solgar.com. Gestandaardiseerde, Full Potency™ kruiden. De allereerste kruidenlijn die wetenschappelijk aangetoonde werkzame stoffen verenigt met het hele kruid.
 • 1996 Omnium, de allereerste multi met een substantieel gehalte fyto-nutriënten.
 • 1997 Aqua coating, een wateroplosbare coating van volledig natuurlijke kleurstoffen zoals druivenschil, waaraan de Omnium tabletten hun paarse kleur danken
 • 1999 De verwerking van de eerste gecertificeerde gegarandeerd niet genetisch gemanipuleerde (GMO-vrije) soja in de producten.
 • 2001 Introductie gepatenteerde maagzuurresistente probiotica.
 • 2002 Vegetarian Softgels, de eerste gelatine vrije capsules.
 • 2004 Kangavites™ , kindermulti’s zonder synthetische toevoegingen.
 • 2006 Nutri-Nano™ CoQ-10 softgels; een nieuwe toedieningsvorm die een goede en snelle opname van Q-10 garandeert.
 • 2007 Solgar Vitamin & Herb ontvangt The Manufacturer of the Year Award van Vitamin Retailer Magazine (USA).
 • 2009 Solgar introduceert de eerste producten met het Halal-keurmerk HFA.
 • 2011 Solgar introduceert de eerste hoog gedoseerde vorm van vitamine D producten in verschillende toedieningsvormen.
 • 2013 Introductie Solgar No. 7, een unieke formule voor de gewrichten, met 3 verschillende patenten. Winnaar Natural and Organic Awards 2013, categorie introductie VMS.
 • 2016 Introductie Full Spectrum Curcumin. 185 x beter opneembaar dan onbewerkt Kurkuma extract.

 

 

 

Filosofie van Solgar

Wellness

Wellness is uw pols

en deze eens boven de 100 laten gaan.

Wellness is hart hebben voor uw hart

en dat van een ander.

Wellness is ontbijten en niet wat sommigen ontbijten noemen,

maar een maaltijd rijk aan voedingsstoffen,

die geen conserveringsmiddelen bevat.

Het is het sorteren van afval.

Vrijwilligerswerk doen.

Uw moeder bellen.

Wellness is op de fiets naar ‘t werk

voor uzelf

en voor de ozonlaag natuurlijk.

Wellness is niet moeilijk.

Het is zo simpel als vitamine B, C, D en E.

Het is als wandelen met de hond.

Nee.

Rennen met de hond.

Wellness is lezen

en onthouden wat u gelezen hebt.

Wellness is voor iedereen.

 

Integriteit en Duurzaamheid van Solgar

In de filosofie van Solgar staan duurzaamheid en integriteit centraal. Hieruit komt dan ook voort dat het bedrijf bewuste keuzes maakt bij het productieproces van de voedingssupplementen en daarbij dan ook actief projecten ondersteunt die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Milieu

Eén van dingen dat Solgar doet om een steentje bij te dragen aan het milieu en het maatschappelijk verantwoord ondernemen is dat het deelneemt aan de Climate Neutral Group. Hierbij zorgt Solgar dat de auto’s die gebruikt worden in het bedrijf en daarbij CO2 uitstoten gebruikt worden om een project in Cambodja te ondersteunen. Dit wil zeggen, de hoeveelheid CO2 die Solgar auto’s uitstoten wordt omgezet in geld dat gebruikt wordt voor dat project.

Dit project zorgt ervoor dat gezinnen zogenaamde biovergisters ontvangen die zij kunnen gebruiken om de biogas van de eigen koeien en varkens om te zetten in schone brandstof om op die manier weer energie op te wekken.

Er blijft dan het zogenaamde “slurry” over, en dat wordt dan weer gebruikt als meststof. Door dit project wordt er dan dus behoorlijk bespaard op de kosten van brandhout, kerosine en batterijen.

Het geld dat bespaard wordt kan nu geïnvesteerd worden in onderwijs, eten en in het boerenbedrijf. Daarnaast is biogas een vervanging voor het gebruik van het steeds schaarser wordende brandhout en vermindert het dus ook nog de ontbossing. Kortom door het gebruik van biogas ontstaat er dus een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot.

Naast dit project van Solgar zijn zo nog vele projecten die Solgar steunt.

Overigens let Solgar ook erg op het eigen gebruik van energie en papier etc…

Solgar kiest voor:

 • Een milieu vriendelijke productiewijze
 • Natuurlijke ingrediënten, waar mogelijk van biologische teelt
 • Kruiden van duurzame teelt
 • GMO-vrije grondstoffen
 • Producten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten
 • Producten zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Recyclebare glazen potten
 • Groene stroom
 • Milieuvriendelijk papier

Solgar geeft je de juiste basis

De basis voor iedereen is natuurlijk een multi-vitaminen/mineralencomplex, kort gezegd een goe multi.

Maar welke multi is nou geschikt voor jou, welke past het beste bij jouw levenspatroon en welke gebruikt ter aanvulling van de voeding.

Laat je goed adviseren!

Iedere multi is anders… De juiste keuze is afhankelijk van veel factoren, zoals leeftijd, leefstijl, fysieke inspanning (sporten), dieet en eventueel medicijngebruik.

Doe de multi-test!

Aan de hand van een aantal vragen over jouw levensstijl en voedingspatroon kan je bepalen welke Solgar multi voor jou het meest geschikt is.

Klik hier om direct naar de Solgar Multi-test te gaan.

 

Solgar boekentips

Klik hier om direct naar de Solgar boekentips te gaan.

 

Solgar Vitamin Times

Solgar brengt regelmatig een nieuwsbrief uit met de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke inzichten en onderzoeken binnen de orthomoleculaire voedingsleer. Deze nieuwsbrief wordt kosteloos toegezonden.

Wil jij ook de nieuwsbrief “Solgar Vitamin Times” ontvangen?

Klik dan hier om je direct aan te melden voor de nieuwsbrief!