Detoxner bekend uit de krant!

Detoxner, de productserie ondersteunend bij prikkelbaar darm syndroom. Verschillende producten, voor jouw probleem, jouw ondersteunende product!
Kijk nu welk product voor jou het meest geschikt is, zie de productinformatie van Detoxner.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

OVER DETOXNER® PDS

DETOXNER® IBS is een natuurlijk product voor de darmen dat de symptomen van het Prikkelbare Darmsyndroom verlicht, zoals constipatie, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Verlicht de symptomen van PDS
DETOXNER® PDS verlicht de symptomen van PDS. De effecten van zijn al op de eerste dag van gebruik te merken

Neutraliseren Schadelijke Bacterien
DETOXNER® PDS is gebaseerd op 2QR. Een unieke eigenschap van het 2QR-complex is dat het in staat is schadelijke bacteriën selectief te neutraliseren.

Op basis van natuurlijke ingredienten
DETOXNER® PDS is afgeleid van natuurlijk verkregen bronnen zoals Psyllium en Prebiotics


Over Prikkelbare Darm Syndroom

OVER PDS*

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Irritable Bowel Syndrome (IBS) is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal, met name van de dikke darm. Het is een veel voorkomende chronische darmaandoening. Deze kenmerkt zich doorbuikpijn, buikkrampen, problemen met de ontlasting, een opgezette buik of winderigheid door gasvorming. Mensen met PDS ervaren vaak diarree of juist verstopping. Een poeppatroon waarbij diarree en verstopping elkaar afwisselen komt ook voor. Pijn in de buik staat op de voorgrond bij PDS.

Beweeglijke en gevoelige darmen

Bij PDS maakt de darm te veel of juist te weinig bewegingen. Teveel bewegingen noemen we ook wel spasmen of verkrampingen. Bij ruim 60% van de mensen met PDS zijn de zenuwen in de darmwand extra gevoelig. Deze zenuwen reageren met name op rek of uitzetten van de darmwand. De overgevoeligheid veroorzaakt de typische klachten van PDS. PDS wordt daarom ook wel prikkelbare of overgevoelige darm genoemd.

Prikkelbare darm syndroom (PDS)* doet zich doorgaans voor het eerst voor in de late adolescentie of jonge volwassenheid, en zelden na de leeftijd van vijftig jaar. Er zijn bijna twee keer zoveel vrouwen als mannen die aan PDS lijden. PDS is een aandoening die zorgt voor buikpijn, kramp, verstopping en/ of diarree, winderigheid en/ of een opgeblazen gevoel. andere symptomen zijn bijvoorbeeld een verandering in de frequentie of het uiterlijk van de ontlasting, een gevoel van onbeheersbare aandrang voor ontlasting en niet of moeilijk naar het toilet kunnen.
In uw darmen komen miljarden bacteriën voor, zowel nuttige als schadelijke. Normaal gesproken is deze darmflora goed in evenwicht. Maar prikkelbare darm syndroom verstoort het evenwicht, waardoor de ontlasting onregelmatig wordt, en de activiteit van de darmen verstoort raakt en daarmee ook het vochtgehalte en de kneedbaarheid van uw ontlasting.

Feiten en cijfers over het prikkelbare darmsyndroom (PDS) Het exacte aantal mensen met PDS is niet duidelijk. Dit komt doordat lang niet iedereen met klachten naar de huisarts gaat. Naar schatting heeft 5 tot 15% van de Nederlandse bevolking last van PDS. Ongeveer 75% van de mensen met PDS is vrouw. PDS komt voornamelijk voor tussen het 15e en het 65e levensjaar. Ook bij kinderen komt PDS voor.