Puro

Puro Pure Food Supplements Kopen?

 

Puro Food supplements staat voor pure-capsulated; Geen onnodige vulstoffen, geen hard geslagen tabletten en een optimale opname gegarandeerd.

Gezonderwinkelen is het premium-verkoopkanaal online als het over Puro voedingssupplementen gaat. Speciale producttrainingen informeren ons en zorgen voor een goed assortiment. Heeft u vragen over Puro, neem dan gerust contakt op met onze klantenservice. Klik hier voor meer informatie over Puro supplements.

Producten 1-16 van 165

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Gratis verzending
  PURO MSM 180 capsules
  PURO MSM 180 capsules
  € 66,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 2. Gratis verzending
 3. Gratis verzending
  PURO Curcuma Curcumine Strong 60 capsules
  PURO Curcuma Curcumine Strong 60 capsules
  € 63,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 4. PURO Curcuma Curcumine Strong 30 capsules
  PURO Curcuma Curcumine Strong 30 capsules
  € 35,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 5. Gratis verzending
 6. PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 60 capsules
  PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 60 capsules
  € 27,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 7. PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 90 capsules
  PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 90 capsules
  € 37,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 8. Gratis verzending
  PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 365 capsules
  PURO Rode Gist Rijst Complex 3mg 365 capsules
  € 128,95
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 9. Gratis verzending
 10. Gratis verzending
 11. Gratis verzending
 12. Gratis verzending

Producten 1-16 van 165

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wie is Puro en waar staan zij voor?

Puro Foodsupplements is het enige Nederlandse label van pure voedingssupplementen en bestaat inmiddels meer dan 10 jaar.

Puro’s assortiment is puur gecapsuleerd en binnen dit assortiment producten vindt je daarom ook geen tabletten met vulstoffen en laklaag (coatings). Oftewel Puro maakt gebruik van alleen de werkzame stoffen in een vegetarische capsule. De enige opvulling die we eventueel gebruiken in de capsule is bijvoorbeeld alfalfa of rijstflow.

Al de recepturen van Puro zijn op basis van onderzoeken en medewerking van de ‘Academie van Biologische geneeskunde’. Alle kruiden zijn van biologische oorsprong en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. De grondstoffen die zij gebruiken zijn wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd en hebben daardoor een ‘bewezen’ werking. Ze volgen wel trends in de markt maar laten zich vooral leiden door aantoonbare werking en de biologische beschikbaarheid.

De filosofie van Puro Foodsupplements

Als je kiest voor supplementen, wil je geen overbodige toevoegingen en kies je alleen wat je echt nodig hebt in de juiste vorm en dosering. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw lichaam. Puro Foodsupplements combineert de hedendaagse technologie met de (medisch onderzochte) geschenken uit de natuur. Hun belangrijkste criterium is natuurlijk het resultaat en daarom hechten zij het grootste belang aan de puurheid en werkzaamheid.

Pure en natuurlijke voedingssupplementen. Gewoon naturel; zoals het oorspronkelijk, in de werkelijkheid is; zonder het mooier of beter te laten lijken. Niets meer en niets minder. Puro heeft door jarenlange ervaring gehoor kunnen geven aan deze behoefte. Zowel nationaal als internationaal.

Deze Puro-range draagt bij aan een gezond lichaam en lifestyle.

Zuiverheid

In de huidige moderne wereld kunnen we niet altijd vertrouwen op de herkomst van onze producten. Zijn de bronnen puur, schoon en eerlijk genoeg? Wie kunnen we vertrouwen? De milieuvervuiling, commerciële aspecten, intensieve landbouw, voedingsschandalen, verontreinigde bronnen en vervuilingsfactoren zijn dagelijkse problemen in onze voedselindustrie.

Puro selecteert en screent zorgvuldig de bronnen om de hoogst mogelijke kwaliteit van voedingssupplementen te garanderen. In hun assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. In de zoektocht naar nieuwe producten ligt het accent altijd op de onderbouwing van het beoogde effect.

Deze onderbouwing vormt een cruciaal onderdeel van de kennis die zij ter beschikking stellen. Vanuit de zelfstandige en onafhankelijke positie is Puro Foodsupplements in staat om grondstoffen en leveranciers te selecteren die aan deze strenge normen voldoen.

“Stay natural and pure, stay with Puro Foodsupplements”

Kwaliteit

Puro foodsupplements erkent haar verantwoordelijkheid als merk en aanbieder van kwaliteitsproducten zonder vulmiddelen en onnatuurlijke stofjes. Daarom heeft Puro haar kwaliteit managementsysteem ontwikkeld en vastgelegd in een handboek HACCP en volgt de productie volgens ISO en GMP. Dit kwaliteit managementsysteem garandeert dat de noodzakelijke kwaliteitscontroles zijn geïmplementeerd.

De kwaliteits-kernwaarden: Puur, kwalitatief, innovatief, medisch onderzocht en betrokken.

Puro Foodsupplements werkt met een eigen team aan trainers voor de verkoopadviseurs en de vele orthomoleculaire therapeuten die enthousiast met Puro werken.

Ieder jaar geeft Puro een basistraining over het assortiment voor het winkelpersoneel en daarnaast geeft Puro trainingen op de winkelvloer om de kennis bij de adviseurs up-to-date te houden. Achtergrondinformatie wordt verzameld in het professionele vademecum waarbij de wetenschappelijke studies worden gecommuniceerd in een samengevat productblad. Hierdoor zal er bij de verkooppunten van Puro, als ook bij Gezonderwinkelen.nl altijd een goed advies zijn met betrekking tot de Puro-producten.

Puro, de vitamine C-specialist

Puro heeft een zeer groot assortiment voedingssupplementen die elk hun eigen doel hebben. Dit gaat van vitamines, mineralen tot speciaal-supplementen voor bepaalde indicaties.

Vooral de grote keuze en diversiteit aan de vitamine C-supplementen is bijzonder groot bij Puro.

De geit wel en de mens niet

Een geit maakt zelf vitamine C aan. Als de geit in een gezonde situatie leeft, maakt hij 185 mg per kilo per dag aan. Dat is gemiddeld 13.000 mg vitamine C per dag wat neer komt neer op 18 capsules van 750 mg.

Wanneer een geit ziek of gestrests is, maakt hij zelfs nog meer aan; 1.00 mg per kilo per dag, wat gemiddeld neerkomt op 100.000 mg per dag. Hiervoor zou een mens 133 capsules van 750 mg moeten innemen!

Wij maken als mens helaas zelf geen vitamine C (meer) aan. Met de gezonde geit in ons achterhoofd moeten wij ons afvragen of de ‘dagelijks aanbevolen hoeveelheid ‘(referentie inname) van 75 mg wel genoeg zijn?

Er wordt gezegd dat er een plateau wordt bereikt in het bloed, bij een inname van 70 tot 100 mg vitamine C per dag. De RDA (recommended daily allowence) van Groot-Brittannië bedraagt om deze reden dan ook 40 mg per dag. In Nederland is de ADH 60 mg per dag.

Wanneer er echter gekeken wordt naar de statistieken waarop deze adviezen zijn gebaseerd, is te zien dat er geen sprake is van een plateau, maar van een eigen interpretatie van een doorgetrokken lijn in een grafiek, waarin gegevens ontbreken.

Opname van vitamine C door het lichaam verloopt in een stijgende lijn naarmate meer wordt ingenomen. Dus hoe hoger de inname hoe hoger de opname. De grens ligt bij de opnamecapaciteit van de darmen.

Het kan zijn dat de darmen grote hoeveelheden vitamine C niet kunnen verwerken en dat de ontlasting dunner wordt. Dat is een indicatie dat de persoonlijke maximale opnamecapaciteit is bereikt.

Het is dan verstandig om langzaam af te bouwen tot de ontlasting weer normaal wordt, om daarna deze dosering te handhaven.

Andere dieren en vitamine C...

Wist u wel dat alle dieren vitamine C aanmaken? Behalve de mens en de aap. Een koe maakt per dag 12.000 mg vitamine C aan wat neer komt op 16 capsules van 750 mg.

En een poes maakt 180 mg per kilo vitamine C aan per dag. Een aap maakt – net als de mens – geen vitamine C aan, maar eet gemiddeld 4.500 mg per dag vitamine C uit voeding wat gelijk staat aan 6 capsules van 750 mg.

Bij stress of ziekte eten ze meer, wat vergelijkbaar is met 9, 12 of 18 capsules.

Wat is de best opneembare vorm vitamine C?

In de praktijk zien we, dat sommige mensen slechts één tot enkele grammen vitamine C-supplement per dag kunnen verdragen. Grotere doseringen geven dan vaak darm- en/of maagklachten.

Door de vitamine C te combineren met bioflavonoïden en andere weerstand verhogende voedingsstoffen, zoals vitamine A, zink en selenium kunnen er toch bij lagere doseringen al medicinale effecten worden bereikt.

Ook kan er worden gekozen voor niet zure vormen van vitamine C, zoals calcium ascorbaat of magnesium ascorbaat. Deze vormen geeft minder snel maag- en darmbezwaren. Een natuurarts of orthomoleculair arts of diëtist kan u verder adviseren bij het inzetten van voedingssupplementen om uw weerstand te optimaliseren.

Wat is voor ons normaal, voor wat betreft de inname van Vitamine C?

Volgens wetenschappelijk onderzoek van onder andere Linus Pauling, zouden wij dagelijks minimaal 3.000 mg (4 capsules van 750 mg) nodig hebben. Bij bepaalde indicaties is dit minimaal het dubbele, dan is het advies 8 tot 10 capsules van 750 mg (6.000 tot 7.500 mg per dag).

Tussen de 3.000 en 5.000 mg zorgt voor een optimaal resultaat en ondersteunt ons het beste. Er zijn situaties bekend dat ons lichaam, net als bij de dieren, waarschijnlijk het dubbele nodig, dus tussen de 6.000 en 10.000 mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C volgens de belangrijke wetenschapper Dr. Linus Pauling is 2.3 – 9 gram (let op GRAM) (Winnaar 2 x Nobelprijs).

Puro en de verschillende soorten vitamine C

Volgens de laatste onderstaande wetenschappers is Sodium Ascorbaat, ook wel natrium ascorbaat de meest natuurlijke vorm en dus de best opneembare vorm want deze vorm heeft de hoogste biologische beschikbaarheid. Deze vorm is nog beter dan Calcium Ascorbaat.

Bij hoge inname van deze vorm kan er kalkafzetting ontstaan. Juist de natrium vorm hebben we nodig om de vitamine C goed te transporteren en in het lichaam te activeren. Deze gouden gebufferde vitamine C is gekapseld om de kwaliteit te behouden in vegetarisch capsules die zuurstofgevoelige ingrediënten zoals vitamine C helpen beschermen.

Natriumascorbaat is het natriumzout van ascorbinezuur met als formule C6H7O6Na. De stof komt voor als een witte fijne poeder. Het is een veelgebruikt antioxidant en zuurteregelaar. Puro heeft deze vorm vitamine C in de Puro Golden C-range.

Wanneer u dit supplement probeert toe te voegen aan een dagelijkse gezondheidsroutine, zijn er verschillende opties om te overwegen. Vermeng de losse poeder bijvoorbeeld in een smoothie of verse groenten- of vruchtensap. Of maak voor de kinderen vruchtenijsjes met daarin de vitamine C, dan weet u in ieder geval dat uw kind voldoende vitamine C binnen krijgt.

Naast de Golden C heeft Puro ook nog de Vitamine C Perfect Capsules en de Puro Gentle C (maag- en darmvriendelijke vitamine C).