Dr. Hauschka Cosmetica

Dr. Hauschka Cosmetica

Hauschka is al jarenlang één van de topmerken van Nederland als het om natuurlijke verzorging gaat.
Kwaliteit staat bij hen bovenaan! Net als bij Gezonderwinkelen.nl...
Hauschka en Gezonderwinkelen passen dan ook goed bij elkaar.

Gezonderwinkelen is de officiële webshop-aanbieder van Hauschka-producten

Gezonderwinkelen biedt het grootste assortiment natuurlijke verzorging van Nederland.

Meer informatie over Hauschka artikelen en de kwaliteit ervan? Schrol dan verder naar beneden en lees er alles over.

Producten 1-16 van 133

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Actie
 2. Actie
  4020829080072
  Dr. Hauschka MED Gezichtscrème Middagbloem tube 40ml
  Normale prijs € 29,50 Speciale prijs € 23,31
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 3. Actie
  4020829092075
  Dr. Hauschka MED Verzorgingslotion Middagbloem tube 145ml
  Normale prijs € 23,00 Speciale prijs € 18,17
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 4. Actie
  4020829092044
  Dr. Hauschka MED Intensieve Crème Middagbloem tube 50ml
  Normale prijs € 30,00 Speciale prijs € 23,70
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 5. Actie
  4020829069787
  Dr. Hauschka MED Handcrème Middagbloem tube 50ml
  Normale prijs € 16,50 Speciale prijs € 13,04
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 6. Actie
  Gratis verzending
  Dr. Hauschka Rozencreme trio-pak 3x 30ml
  Dr. Hauschka Rozencreme trio-pak 3x 30ml
  Normale prijs € 88,50 Speciale prijs € 67,98
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 7. Actie
  4020829094055
  Dr. Hauschka reinigingsbalsem 75 Milliliter
  Normale prijs € 19,50 Speciale prijs € 15,41
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 8. Actie
  4020829094192
  Dr. Hauschka reinigingsbalsem 30 Milliliter Promotie-24
  Normale prijs € 7,95 Speciale prijs € 3,97
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 9. Actie
  4020829095021
  Dr. Hauschka Coverstick 02 sand 1,9 Gram
  Normale prijs € 16,00 Speciale prijs € 12,64
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 10. Actie
  4020829095014
  Dr. Hauschka Coverstick 01 natural 1,9 Gram
  Normale prijs € 16,00 Speciale prijs € 12,64
  Levertijd: 1 - 5 werkdagen
 11. Actie
  Dr. Hauschka Illuminating Fluid X Saskia Diez Limited Edition 30ml
  Dr. Hauschka Illuminating Fluid X Saskia Diez Limited Edition 30ml
  Normale prijs € 31,50 Speciale prijs € 24,89
  Niet beschikbaar
 12. Actie
  4020829087415
  Dr. Hauschka Aftersun lotion 150 Milliliter
  Normale prijs € 22,00 Speciale prijs € 9,99
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 13. Actie
 14. Actie
  4020829066465
  Dr. Hauschka Gezichtslotion limited editie, éénmalig Promotie-24 30ml
  Normale prijs € 9,50 Speciale prijs € 1,99
  Niet beschikbaar
 15. Actie
  4020829079601
  Dr. Hauschka Deodoriserende voetcreme 30 Milliliter
  Normale prijs € 14,50 Speciale prijs € 11,46
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
 16. Actie
  4020829083851
  Dr. Hauschka Highlighter (01 illuminating) 5 gram
  Normale prijs € 21,95 Speciale prijs € 17,34
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen

Producten 1-16 van 133

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gezonderwinkelen, de aanbieder van natuurlijke cosmetica

Gezonderwinkelen is de grootste van Nederland als het gaat om natuurlijke cosmetica. Merken zoals Earth-Line, Weleda, Lavera, Annemarie Borlind en Hauschka, gaan hier dagelijks netjes verpakt de deur uit.

De Nederlandse consument wordt steeds bewuster als het gaat over verzorging, zowel inwendig met voedingssupplementen, als ook uitwendig, met verzorgingsproducten zoals bad- & doucheproducten en ook bijvoorbeeld gezicht verzorgende artikelen.
De slogan "als ik het niet kan eten, wil ik het ook niet op mijn huid smeren" horen we steeds vaker. En voor ons dan ook een reden u meer dan 100 natuurlijke producten van dr Hauschka aan te kunnen bieden.

Hauschka aan de top met natuurcosmetica


Hauschka verzorgingsproducten worden wereldwijd verkocht via meer dan 40 internationale distributeurs. Dus waar ook ter wereld, de producten van dr Hauschka zijn graag gezien.

Dr. Hauschka Cosmetica heeft een uitgebreid assortiment voor zowel je gezicht als je lichaam:

* Gezichtsverzorging
* Haarverzorging
* Lichaamsverzorging


Hauschka een uniek merk

Het bewaren van het harmonische evenwicht tussen mens en natuur, dat is de filosofie van Dr. Hauschka Cosmetica. Hieruit vloeit onze unieke kijk op schoonheid, gezondheid en balans. De filosofie wordt duidelijk aan de hand van de bijzonderheden van de natuurlijke cosmetica:

- stimuleren van het zelfherstellende vermogen van de huid

- geen indeling in verschillende huidtypes - de huid wordt gezien als een compleet orgaan met dynamische huidbeelden

- gebruik van biologisch-dynamische heilzame plantenextr

Dierproefvrij

Hauschka heeft de producten nog nooit op dieren getest.
Voor Hauschka is het vanzelfsprekend dat er geen dierproeven worden uitgevoerd voor hun producten en grondstoffen, ook niet door derden in opdracht van Dr. Hauschka Cosmetica. De ingrediënten en de productiemethoden worden zodanig gekozen dat de producten al tijdens de ontwikkeling zonder bedenkingen op vrijwillige proefpersonen kunnen worden getest. Hauschka beschouwt deze proeven meer bewijskrachtiger dan welke dierproef ook.

Het statement over dierproeven

WALA Heilmittel GmbH produceert de cosmetica van Dr. Hauschka. Deze onderneming produceert sinds 1935 natuurzuivere geneesmiddelen, op holistische basis. Ze hebben een diep respect voor de aarde, dat zich onder andere uit via de biologisch-dynamische teelt van onze heilzame planten.

Vanaf het begin (1967) van Dr. Hauschka Cosmetica is het voor hen vanzelfsprekend dat zij hun producten op verantwoorde en natuurvriendelijke wijze ontwikkelen en produceren.

Voor de producten van Dr. Hauschka Cosmetica worden sinds 1967 noch door Hauschka zelf, noch in hun opdracht, dierproeven uitgevoerd.

Terwijl voor de cosmetica van Dr. Hauschka altijd is afgezien van dierproeven, werd met de nieuwe EU-cosmeticaverordening een belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van de dierenbescherming binnen de gehele cosmeticabranche: zo zijn sinds 11 maart 2013 is de import en verkoop van op dieren geteste cosmetica en ingrediënten verboden binnen de Europese Unie. Dat betekent dat nieuwe cosmetische producten die binnen de EU verkocht worden, nergens ter wereld getest mogen zijn op dieren. Het gaat hierbij om wettelijk bindende verboden, dat wil zeggen dat alle cosmeticaproducenten binnen de EU deze richtlijnen moeten opvolgen.

Zij eisen van onze leveranciers dat zij een bevestiging overleggen dat noch door henzelf, noch door een onderneming waarmee zij een relatie hebben, of in hun opdracht (na 1 januari 1998, de datum voor gecertificeerde natuurcosmetica volgens het BDHI-keurmerk) voor deze grondstoffen dierproeven zijn uitgevoerd.

Voor de natuurcosmetica van Dr. Hauschka gebruiken zij beproefde grondstoffen van natuurlijke oorsprong en van de hoogste kwaliteit die ook vaak binnen de voedingsmiddelbranche worden gebruikt. Voor de verschillende plantenextracten, oliën en wassoorten kunnen zij voldoende certificaten over de verdraagzaamheid en werkzaamheid overleggen. Bovendien worden zij al decennialang met succes voor cosmetica respectievelijk voedingsmiddelen gebruikt. De veiligheid van hun recepturen is dus gewaarborgd zonder dat hiervoor aanvullende dierproeven moeten worden uitgevoerd.

In plaats daarvan voeren medewerkers binnen het bedrijf bij de ontwikkeling van Dr. Hauschka Cosmetica vrijwillig talrijke testen uit. Daarnaast voeren, voordat nieuwe cosmetica producten op de markt komen, onafhankelijke instituten in opdracht van Hauschka dermatologische testen uit met vrijwilligers. Deze testen bevestigen de goede verdraagzaamheid van onze producten.

WALA Heilmittel GmbH ziet zichzelf als producent van hoogwaardige, gecertificeerde natuurcosmetica met een grote ethische verantwoordelijkheid. In het kader van de biologisch-dynamische teelt van heilzame planten en de gecontroleerde biologische teelt in onze Demeter-landbouw zetten wij ons in voor een menswaardige, duurzame en verantwoorde omgang met de dieren en met het milieu.
Aldus de afdeling cosmetische veiligheid en informatie van WALA Heilmittel.

Hauschka denkt niet alleen aan jou.

Wat net zo belangrijk voor hen is?
Bijvoorbeeld onze goede relatie met onze boeren in Ethiopië, respect hebben voor natuurlijke ritmen, interesse in innerlijke schoonheid en hun voorliefde om cosmetica samen te stellen.
Ze besteden daarbij net zoveel aandacht aan de natuur als aan het met elkaar samenleven en samenwerken. Want alleen zo ontstaan crèmes, lotions, serums, oliën, kuren en badoliën, die net zo mooi en goed zijn voor de mens als voor onze planeet.

Hauschka is zeer kieskeurig.

Van verwelkte kruiden kun je geen natuurzuivere premium cosmetica maken. Daarom selecteren ze hun grondstoffen nauwkeurig. Ze groeien, indien mogelijk, in biodynamische kwaliteit in hun eigen tuin met heilzame planten of op onze Demeter-boerderij. En ze worden vaak al bij dageraad geoogst, zodat hun natuurlijke energie volledig behouden blijft.
Wat ze niet zelf telen, komt deels van wildpluk in de Schwäbische Alb, deels van ecologische teeltprojecten over de hele wereld. Of van partners die even fair en duurzaam werken als Hauschka doet.

De tuin van Hauschka met heilzame planten, de bron van kostbare grondstoffen.

Heilzame planten voor Dr. Hauschka Cosmetica oogsten ze het liefst in hun eigen tuin. Deze bevindt zich direct achter hun oudste bedrijfsgebouw in Eckwälden. In deze gemeente in het zuiden van Duitsland, aan de voet van de Schwäbische Alb, speelt landbouw nog een grote rol. In de jaren ‘50 hadden de plaatselijke boeren een perceel met zware, leemachtige grond verkocht aan Dr. Rudolf Hauschka, de oprichter van ons bedrijf. Toen Rudolf Hauschka daar een tuin met heilzame planten ging aanleggen, schudden de boeren ongelovig hun hoofd. Misschien vonden ze het ook best grappig. Des te meer waren ze verbaasd, toen dit leemachtige perceel na enkele jaren was uitgegroeid tot een oase.

De grote verscheidenheid aan gecultiveerde soorten is uitzonderlijk: meer dan 150 verschillende plantensoorten gedijen hier voor de vervaardiging van Dr. Hauschka Cosmetica en WALA Geneesmiddelen. Zes tuinders cultiveren de oppervlakte van 4,5 ha voortdurend volgens biodynamische methoden. Dit maakte de grond vruchtbaar en fijn kruimelig. Compost uit eigen productie verbetert de structuur van de grond en zorgt voor een gezonde groei van de planten. De tuinders plukken hun bladeren, bloemen, vruchten en wortels het hele jaar door met de hand. Hier groeit ook het zaaigoed, waaruit in het voorjaar weer zaailingen voor 25.000 jonge plantjes ontstaan. Onze tuin met heilzame planten is een kringloop die zo gesloten mogelijk is en ook nog plaats biedt aan wilde planten en dieren. Een echte oase.

Biologische grondstoffen van over heel de wereld

De werking in de wereld Duurzame relaties over de hele wereld

Voor de samenstellingen van Dr. Hauschka Cosmetica putten ze volop uit de natuur. Bijvoorbeeld heilzame planten, plantaardige oliën en wassen of echte etherische oliën, en deze natuurlijk het liefst in biologische kwaliteit. Een groot deel van de heilzame planten die ze verwerken groeit in hun eigen biodynamische tuin of op de velden van hun Demeter-boerderij: de Sonnenhof. Andere grondstoffen kopen ze regionaal in. Sommige plantensoorten, waaruit zij grondstoffen winnen, gedijen echter niet in ons klimaat.

Zoals geurende rozen voor etherische rozenolie, amandelbomen en jojobastruiken. Maar voor de Hauschka-producten willen ze die ook in biologische kwaliteit inkopen. Daarom gebeurt het dat Hauschka hiervoor de productie van biologische grondstoffen extra op gang brengt. Dit geldt onder meer voor etherische rozenolie, mangoboter, ricinusolie en sheaboter. Ze ondersteunen de telers met financiële middelen of met hun kennis over de biologische teelt. Ze helpen hen bij de biologische certificering en garanderen de afname van bepaalde hoeveelheden.

Voor Hauschka zijn eerlijke handelsrelaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen en zelfstandige ontwikkelingsmogelijkheden vanzelfsprekend. Daarom hebben ze met een groot aantal biologisch werkende teeltpartners een vaste en langdurige samenwerking. Bijvoorbeeld met hun amandel- en olijventelers in Spanje, hun jojoba-telers in Argentinië en hun macadamia-notentelers in Kenia. Ze ondersteunen deze partners bij de uitbreiding van hun productiecapaciteiten en financieren voor hun ook regelmatig biodynamische adviseurs.
Hiermee willen ze bereiken dat hun partners zich commercieel verder kunnen ontwikkelen en economisch zo stabiel worden dat ze onafhankelijk van hen zijn.
Een dergelijk partnerschap betekent ook dat ze zorgen voor goede arbeidsomstandigheden ter plaatse. Zo hebben ze voorgesteld om personeelsruimtes in te richten voor de arbeiders van een oliemolen en ondersteunen ze de bouw van adequate sanitaire voorzieningen. Want ze hechten niet alleen belang aan financiële onafhankelijkheid, maar ook aan betere sociale voorwaarden.

Hauschka's ingrediënten van A tot Z

Dr. Hauschka Ingrediënten A-Z-lijst

Van de A van abrikoos, tot de M van macadamia en de Z van zwarte thee: wil je weten welke ingrediënten in de producten van Dr. Hauschka cosmetica zitten?
Klik hier om de actieve ingrediënten en hun functie in de cosmetica te zien.

Make-up van deze tijd

Naast de zeer gewaardeerde verzorgende artikelen voor gezicht en lichaam heeft Hauschka ook een erg breed scala aan verzorgende make-up artikelen.

Dr. Hauschka Make-up

Niemand is zo mooi als jij.

Met de make-uplijn van Dr. Hauschka kun je laten zien wie je bent, en laat jij je innerlijke en uiterlijke schoonheid stralen. Ontdek zelf hoe onze natuurlijke make-up je persoonlijkheid benadrukt, in plaats van verhult. Wil je Dr. Hauschka Make-up bestellen? Maak kennis met onze alle producten!

Onderstaand een film van Hauschka Make-upGezonderwinkelen is enthousiast over het merk Hauschka. Dit is niet alleen vanwege de hoge kwaliteit maar ook vanwege de jarenlange prettige samenwerking met het bedrijf.
Gezonderwinkelen is onderdeel van een overkoepelend bedrijf met ook 5 fysieke Gezondheidswinkels. Deze zijn gevestigd in de randstad, Rotterdam, Schiedam, Dordrecht, Papendrecht en Krimpen aan de IJssel onder de naam Gezondheidswinkel Libra. Het kantoor en magazijn van beiden, dus Gezonderwinkelen en Gezondheidswinkel Libra is gevestigd in Boekel. In de Gezondheidswinkels Libra wordt al lange tijd actief met de cosmeticaproducten van Hauschka gewerkt. Juist omdat dit naar volle tevredenheid is van de vaste klanten in de winkels. Hauschka geeft het resultaat en het vertrouwen wat je van een plantaardig cosmeticamerk mag verwachten.
Hauschka is wat het zegt en doet wat het beloofd.